2014. szeptember 17., szerda

Megjelent A Holland alagút

William G. Winkler harmadik politikai krimije már megtalálható a könyvesboltokban. A Holland alagút lapjain észveszejtően rafinált nagyhatalmi cselszövés bonyolódik. Kitervelői Moszkvában, haszonélvezői pedig közel-keleti fővárosokban üldögélnek, miközben New Yorkban emberéletek tízezrei forognak kockán.

George McGeary, a CIA fél lábbal már nyugdíjban lévő bécsi rezidense a Hilton szálló bejáratánál megpillantja azt az embert, aki évtizedekkel korábban a kihallgatását vezette a KGB-nél. Nem csal az ösztöne, amikor arra a következtetésre jut, hogy itt valami rémisztő dolog készül, és intésére a hatalmas titkosszolgálati gépezetek beindulnak. Az olvasó pedig hamarosan rájön, hogy a világ alig változott valamit a hidegháború óta, legfeljebb a James Bondok őszültek meg közben...

A Németországban élő, de magyar nyelven író William G. Winkler a nagysikerű A pénzváltó és a hideglelősen izgalmas A 210-es izotóp után harmadik regényével is bizonyítja: a politikai kalandregény műfajában a legjobbak közé tartozik.

Az alábbi linken beleolvashatnak a regénybe:


Nincsenek megjegyzések: